Spustili sme podcasty: počúvajte novinky z knižného sveta

Autor článku: Anna Porubcová
Článok vyšiel: 11. októbra 2018
Zdieľať článok:

Pred pár rokmi vznikol náš YouTube kanál, aby sme mohli posolstvo o skvelom čítaní šíriť pre čo najviac divákov a stretnúť sa s vami aj mimo kamenných kníhkupectiev. Vo videách zvykneme zvestovať novinky na trhu, odovzdávať knižné tipy, odporúčať čítanie špeciálne zamerané len na určitý žáner (aha, literatúra faktu), autora (chcete začať s Terrym Pratchettom?) alebo tému (jesenná depka, bu!).

Ktosi raz povedal: doba ide dopredu. A tak sme v tieto dni zvukovú stopu z našich videí preniesli aj do formátu zvaného podcast. Niektorí ho možno už dobre poznáte, ale pre ostatných dovoľte niekoľko informácií:

Prečo je super počúvať podcasty?

  1. Keď si umývate zuby, raňajkujete, šoférujete, ste v pohybe… Keď máte skrátka „voľné uši“. Za pár minút dostanete naservírované novinky zo sveta kníh a budete v obraze 🙂
  2. Šetríte si zrak aj mobilné dáta. Podcast môžete počúvať hoci aj v posteli so zavretými očami a na cestách mimo wifi signálu vám zas neodhryzne toľko z predplateného dátového paušálu…
  3. Je to vlastne niečo ako relácia v rádiu. Akurát bez zbytočnej reklamy.
  4. Notifikácia v mobile vás upozorní vždy, keď pridáme novú epizódu a teda vám nič neujde.

Martinus podcasty nájdete jednoducho vo svojom mobile. Stačí si nájsť príslušnú ikonku s podcastami a do vyhľadávania zadať „martinus“, prípadne „martinus.sk“ alebo „martinus kníhkupectvo“. Potom už stačí len kliknúť na subscribe/odoberať:

Vypočujte si náš najnovší podcast

Apple podcasts

Google podcasts

Vyskúšate to? 🙂 Ak ste vo vašom Androide nenašli ikonku „Podcasts“, tak si aplikáciu viete raz-dva a zadarmo stiahnuť do mobilu cez Google Play, pozrite sa sem. Postupne sa naše podcasty objavia aj v ďalších aplikáciach. Počúvate podcasty už teraz? Ktoré aplikácie na to využívate? Nechajte nám svoj tip v komentári pod týmto článkom.

Update: Naše podcasty už nájdete aj na Spotify presne TU. Hurá!

Zdieľať článok:
O autorovi
Anna Porubcová

Zaujímajú ťa novinky z knižného sveta? Prihlás sa na odber nášho newslettra.