Michal Meško: „Ľudia, ktorí knižky už nechcú mať doma, dodnes nemali úplne pohodlné riešenie, ako ich posunúť ďalej.“
Monika Floreková
10. júna 2022
Už 200-tisíc čítaných kníh! Presne toľko kníh ste doteraz vymenili za nové príbehy vďaka Knihovrátku. Vyspovedali sme nášho Miša Meška, či aj jeho domáca knižnica ukrýva knižky, ktoré môžu potešiť iných čitateľov, ale prezradí vám aj to, že myšlienka Knihovrátku existovala v Martinuse už dlhšie.
Sedem otázok pre Sebastiana Fitzeka + súťaž o podpísané knižky
Ivana Hrenáková
28. novembra 2019

Sebastiana Fitzeka sme vyspovedali na knižnom veľtrhu vo Frankfurte a prezradil nám veľa zaujímavého o svojej tvorbe či obľúbených knihách. Martinus: Naša prvá otázka by mohla byť – čo strašné sa vám to stalo v detstve? 🙂 Sebastian Fitzek: (smiech) To je v skutočnosti veľmi dobrá otázka! Pretože moje detstvo bolo veľmi príjemné a pokojné a moji rodičia […]

Tomáš z Martinusu: Vždy jednou nohou v knihách, druhou v technológiách
Ivana Hrenáková
23. augusta 2019
Je tu ďalší rozhovor, ktorý predstavuje knihomoľov a knihomoľky z Martinusu! Tomáša Uleja nájdete za oponou kníhkupectva Martinus ako projektového manažéra na IT oddelení, zároveň však aj v našom vyhľadávači priamo na webe (ktorý je do veľkej miery práve jeho dielom). Okrem technológií sa totiž Tomáš venuje aj písaniu a poznať ho môžete aj z našich videí na Youtube. O všetkých jeho projektoch sme sa rozprávali v najnovšom rozhovore s Martinusákom.
Jana z Martinusu: Mám radšej úprimné nadšenie z kníh než literárny snobizmus
Ivana Hrenáková
5. augusta 2019
Pokračujeme v predstavovaní knihomoľov a knihomoliek, ktorí dávajú dohromady kníhkupectvo Martinus! Tentokrát Janka vyspovedala Janku :-) Jednu z nich možno poznáte skôr ako Džejny, pretože práve tak si hovorí na svojom Instagrame. Jej práca sa týka onlinového aj offlinového sveta a pre veľa čitateľov a čitateliek by to bol určite dreamjob.
Kita z Martinusu: Je to o neustálom žití (s) knihami
Ivana Hrenáková
24. júla 2019
Tento rok vám v lete nehrozí nedostatok čítania - zahrnieme vás nielen knižnými tipmi, ale zoznámime vás bližšie aj s ľuďmi z Martinusu! Prinášame vám sériu rozhovorov s knihomoľmi, ktorí sa starajú o vaše objednávky, o sociálne siete, o výber kníh a prenikneme spoločne do všetkých možných tajov a zákutí kníhkupeckého života. Tak poďme na to! Ako prvá sa vám predstaví Kristína Stankovianska alias Kita, ktorá je našou promo a produktovou manažérkou. Urobte si chvíľku času a prečítajte si o knižnom trhu, veľtrhoch alebo o tom, či sa dá dopredu rozpoznať bestseller.
Dominika Žáková: Chcem v ľuďoch kultivovať citlivosť
Anna Porubcová
29. mája 2018

Zásadná otázka na úvod: má v dnešnom svete maľba zmysel? Na toto nie je jednoduché odpovedať, keďže odpoveď nie je priamočiara a časom sa v mojom vnútri mení a prehodnocuje. Toto cizelovanie (pozn. red.: zdokonaľovanie, vylepšovanie) odpovede súvisí s nástojčivou otázkou, akú úlohu má zohrávať umenie v súčasnosti a či je vôbec potrebné. A úprimne: aj s […]

Zaujímajú ťa novinky z knižného sveta? Prihlás sa na odber nášho newslettra.